6 Ocak 2011 Perşembe

kayıp gül

SERDAR ÖZKAN

Ağustos 1975'te doğan Serdar Özkan, ortaokul ve liseyi Robert Kolej'de okudu. Lisans eğitimi için Amerika'ya giderek, Lehigh Üniversitesi'nde İşletme ve Psikoloji eğitimi gördü. Halen İstanbul'da yaşayan Serdar Özkan 2002 yılından beri tüm zamanını roman yazarlığına ayırıyor.


KAYIP GÜL

Kayıp Gül, San Francisko'dan İstanbul'a uzanan bir yolculuk. Diana'nın kendini bulma çabaları. Hayatını kendi istediği gibi değilde başkalarının yön verdiği gibi yaşamaya çalışan, beğeni, övgü ve egolarıyla var olan Diana'nın öyküsü.

Diana San Francisko'da Hukuk öğrencisi. Yazar olmak istemesine rağmen çevrenin etkisiyle, daha başarılı gözükebilmek için Hukuk Fakültesi'ne girer. Diana Roma mitolojisinde Tanrıça anlamındadır ve arkadaşlarının övgüleriyle kendisini Tanrıça gibi hisseder. Asıl hikaye annesini kaybetmesiyle başlar. Annesi Diana'ya ölmeden önce bir mektup yazarak ikiz kardeşi Marry'i bulmasını ister. İkiz kardeşini bulma çabaları San Francisko'dan İstanbul'a kadar uzanır.  Güllerin ve düşlerin hikayesi...

İkiz kardeşi Marry'i ararken aslında farkında olmadan kendini buluyor Diana. Hayallerinin peşinden koşması gerektiğini öğreniyor.

Kayıp Gül Doğu ve Batı kültürlerini birleştiren bir kitap. Aynı zamanda Serdar Özkan'ın ilk kitabı olma özelliğini gösteriyor. Son zamanların en çok sevilerek okunan kitaplarından birisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder