9 Aralık 2010 Perşembe

en zengin 3 türk

HÜSNÜ ÖZYEĞİN (FİBA HOLDİNG)
Özyeğin 1944 yılında İzmir'de doğdu, Liseyi Robert Kolej'de tamamladıktan sonra Oregon State Unıversty İnşaat Mühendisliği bölümünü okudu. Harvard'da master yaptı. Özyeğin aynı zamanda Mehmet  Emin Karamehmet'in Kolej'den arkadaşı. İstanbul'a döndükten sonrada Karamehmet'e ait olan Pamukbank ve Yapı Kredi Bankası'nda genel müdürlük yaptı. 1987 yılında Finansbank'ı kurdu, buda Fiba Holding'in miladı oldu.

MEHMET EMİN KARAMEHMET (ÇUKUROVA HOLDİNG)
Karamehmet 1944 yılı Mersin, Tarsus doğumlu. Sanayici bir ailenin üyesi. Robert Koleji'ni bitirdikten sonra İngiltere'de Dover Koleji'nde eğitim aldı. Asıl soyismi Karamehmetoğlu'nu düzelterek Karamehmet olarak kullanmaya başladı. Çukurova Sanayi İşletmeleri'ni bölgede tanınmış olan Eliyeşil ailesiyle birlikte aldı. Çukurova grubunu önce finans sonrada iletişim sektörü zirveye taşıdı. Finans sektöründe Pamukbank ve Yapı Kredi Bankası, iletişim sektöründe Turkcell ve Medya sektöründe'de show tv ile zirveye taşıyan isimlerdi.

ŞARIK TARA (ENKA ŞİRKETLER GRUBU)
Tara 1940 yılı Yugoslavya Üsküp doğumlu. 13. yaşında İstanbul'a geldi. Şişli Terakki Lisesi mezunu. İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. Aynı zamanda 1984 İTÜ Fahri Doktorluk unvanı verildi. 1957 yılında kızkardeşinin eşiyle Enka Kollektif Şirketleri kurdular fakat eniştesini uçak kazasında kaybetti. ENKA enişteve kayınbirader sözcüklerinin ilk hecelerinden oluşuyor.

http://fizy.com/#s/1472hc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder